Blog – Mbrojtja e aparateve të dëgjimit

Stina e verës, që do të thotë  mot i nxehtë, djersë  dhe not. Sidoqoftë, kjo stinë mund të jetë  katastrofike për aparatet tuaja të dëgjimit. Ja si duhet  të mbroni aparatet tuaja të dëgjimit dhe si aparatet e dëgjimit Signia i përballojnë ato elementë.

Djersa gjithnjë është e pranishme në muajt e nxehtë të vitit, pavarësisht nëse bëni pushime apo jo. Gjatë kësaj kohe, aparatet tuaja të dëgjimit mund të jenë një burim shqetësimi dhe paranoje. Ka shumë gjëra që mund të shkojnë keq, veçanërisht nëse aparatet tuaja të dëgjimit lagen ose mbinxehen.

Ky artikull i shkurtër  do të prekë mënyrën se si mund t’i mbroni aparatet tuaja të dëgjimit kundër faktorëve dëmtues për t’ju kursyer  disa telashe në të ardhmen.

 1. Mbrojtja e aparateve të dëgjimit në kohë të nxehtë

Pavarësisht nëse planifikoni një udhëtim në plazh apo koha është e nxehtë , këtu janë disa mënyra që mund të kujdeseni për aparatet tuaja të dëgjimit:

 • Paisuni me një dehumidifikues. Koha e nxehtë shkakton djersitje dhe thjesht tharja e aparateve të dëgjimit gjatë natës, mund të mos jetë e mjaftueshme. Dehumidifikuesit mund të jenë një mënyrë e mirë për të siguruar që aparatet tuaja të dëgjimit të qëndrojnë të thatë.
 • Mbani gjithnje me vete një kuti ruajtjeje (kutinë e aparatit). Kutia do të mbrojë aparatet tuaja të dëgjimit nga rëra dhe uji, gjë që është e domosdoshme nëse planifikoni të shkoni në plazhë.
 • Mos i lini aparatet tuaja të dëgjimit në diell. Ju patjetër duhet të hiqni aparatet tuaja të dëgjimit nëse doni të notoni. Lënia e tyre në diell dëmton bateritë dhe dhomëzën e baterisë.
 • Pastroni aparatet tuaja të dëgjimit pas përdorimit. Veshët mbledhin shumë djersë, çka ngarkon me lagështirë aparatet tuaja të dëgjimit . Sigurohuni që të fshini dhe pastroni aparatet e dëgjimit në fund të ditës.
 • Shmangni lënien e aparatit tuaj të dëgjimit në makinë. Automjeti juaj mund të nxehet shumë kur bie dielli përvëlues mbi të, kështu që aparatet e dëgjimit nuk duhen lënë në makinë, sepse mund të dëmtohen në mënyrë të pariparueshme.
 • Thani veshët pas banjës. Pasi të jeni larë, kontrolloni dy herë veshët para se të vendosni aparatin e dëgjimit. Prisni sa të thahet koka dhe veshët.
 • Pastroni aparatet tuaja të dëgjimit në mënyrë profesionale. Pas çdo udhëtimi të gjatë, ose kthimit nga plazhi, kontrolloni aparatin te specialisti i dëgjimit për dëmtime që mund të ketë pësuar aparati.

 

 1. Avantazhi i baterive Li-Jon

Në krahasim me aparatet që përdorin bateri të thjeshta, shumë aparate dëgjimi  me rimbushje janë më të vegjël, më kompakt dhe më pak të prirur ndaj dëmtimit nga uji. Ky është një përfitim i madh gjatë verës, kur djersa dhe uji janë një shqetësim serioz për aparatet e dëgjimit.

Aparatet e dëgjimit me rimbushje janë më të mira edhe për muajt e dimrit. Bateritë me zink nuk janë shumë efektive kur ekspozohen ndaj ajrit të ftohtë dhe të lagësht, dhe kjo përbën problem për ata që përjetojnë dimra të ashpër.

 1. I papërshkueshëm nga uji

Nuk ka një aparat dëgjimi vërtet të papërshkueshëm nga uji.  Ndërsa aparatet e dëgjimit me mbrojtje kundër dëmtimit të ujit janë më të qëndrueshme, kjo nuk do të thotë që ju duhet t’i ekspozoni ato në mjedise me lagështirë apo t’i fusni në ujë.

Aparatet e papërshkueshme nga uji dhe bateritë Li-jon i bëjnë aparatet tuaja të dëgjimit më të qëndrueshme, por jo të padepërtueshme nga uji.

 1. Zgjedhja e një aparati dëgjimi të sigurt për kohë të nxehtë

Në fakt, çdo aparat dëgjimi Signia përfshin një shtresë hidrofobike. Kjo largon ujin dhe papastërtitë nga futja në aparatet tuaja të dëgjimit. Por nuk do të ndalojë të gjitha format e dëmtimit nga uji, por mund të mbrojë kundër djersës dhe ndotjes. Kombinuar me filtra mbrojtës mbi mikrofona dhe marrës, aparati juaj i dëgjimit do të zgjasë jetën e tij për një kohë të gjatë nëse jeni të kujdesshëm.

 

Signia Hearing Aids