Blog – Aparatet e dëgjimit me rimbushje baterie

APARATET E DËGJIMIT ME RIMBUSHJE BATERIE

Sot për shumë aparatura të teknologjisë së lartë janë gjetur mënyrat për rimbushjen e baterisë së aparatit siç janë laptopët.  Pse aparatet e dëgjimit duhet të jenë ndryshe? Njëlloj si këto laptopë edhe për aparatet e dëgjimit është bërë e mundur rimbushja (rikarikimi) i baterisë së vetë aparatit.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të baterive të zakonshme, që përdoren për aparatet e dëgjimit. Bateritë e aparateve të dëgjimit janë të vogla, në formë të disku dhe nuk mbajnë shumë ngarkesë. Ndryshe është me aparatet që rimbushen. Kur ato nuk përdoren vihen në kutinë e karikimit.

Sot shumica e njerëzve parapëlqejnë të përdorin këto tipe aparatesh me rimbushje edhe për përparësitë që ato kanë, si më poshtë:

  1. Më i lehtë e i thjeshtë në përdorim. Nëse përdorni shpesh aparatin tuaj të dëgjimit, është një proçes që kërkon që ju të hapni aparatet e dëgjimit, të hiqni bateritë e vjetra dhe të vendosni ato të reja. Për njerëzit me shikim të dobët ose me kontroll të kufizuar motorik, kjo mund të paraqesë një problem. Në raste të tilla bateria mund të vihet mbrapsht dhe të dëmtojë aparatin. Është shumë më e lehtë për të vendosur aparatin e dëgjimit në karikim gjatë natës dhe në mëngjez aparati të vihet në vesh, pa qenë e nëvojshme të ndrrohen bateritë, sa herë ato shkarkohen.
  2. Më i mirë për mjedisin. Me bateri litium-jon, nuk ka nevojë të heqësh bateritë çdo javë. Bateritë e zakonshme të aparateve të dëgjimit janë të vogla, në formë disku, që mund të joshin fëmijtë të luajnë me to, çka përbën rrezik deri në kërcënimin e jetës nëse ato gëlltiten. Nuk ndodh kjo dukuri me aparatet e rikarikueshme.
  3. Kostua nuk ka ndonjë diferencë të madhe me aparatet e zakonshme. Një aparat dëgjimi është një investim i rëndësishëm, veçanërisht nëse zgjidhni një model të mirë. Pra, nuk duhet të keni kosto shtesë çdo muaj për blerje baterishë. Përzgjedhja për aparate dëgjimi të rimbushur mund t’ju shpëtojë këto shpenzime të përsëritura.
  4. Shtohet një lehtësi. Ju mund të ngarkoni aparatin tuaj të dëgjimit brenda natës dhe pastaj ta përdorni gjatë gjithë ditës. Ngarkuesit e veçantë mund të dehumidifikojnë (të thithin lagështirën) aparatin tuaj të dëgjimit brënda natës, çka nuk ndodhë me aparatet e zakonshme.

Si të rimbushni aparatin tuaj të dëgjimit?

Nëse jeni të interesuar për aparate dëgjimi me rimbushje, Signia ofron një numër burimesh, duke përfshirë video dhe dëshmi. Aparatet e dëgjimit me rimbushje janë të lehtë për t’u përdorur dhe kërkojnë vetëm një shtypje të një butoni për t’u aktivizuar. Sapo të ngarkohen plotsisht dhe futur në vesh, mund të filloni të dëgjoni botën rreth jush.

Ngarkimi i telefonave dhe i laptopëve tanë është bërë natyra e dytë, por në këtë rast do të shtohen dhe aparatet e dëgjimit të karikueshëm.

Blog – A ndihmon muzika proçesin e studimit?

Me apo pa muzikë: A ndihmon muzika proçesin e studimit?

Për shumë njerëz të dëgjuarit e muzikës është e nevojshme përgjatë proçesit të punës. Nëse ato janë pjesë muzikore të preferuara nga subjekti, shkojnë krah përkrah me proçesin e punës, pra e ndihmojnë efektivitetin e punës. Kjo shtron pyetjen: A është mirë të dëgjosh muzikë gjatë studimit?

Është një pyetje që përgjigjen e merr në mënyrë kontradiktore nga studjues të ndryshëm. Pra opinionet janë të ndara për këtë çështje; Shumica përkrahin idenë se studimi duhet të bëhet në qetësi të plotë. Por cila është e vërteta?

Përgjigjet për këtë pyetje kanë qenë jo fort të qarta. Varet shumë nga personi dhe çfarë lloj shqetësimesh mund të tolerojë, pra muzikën e toleron? Çdo njeri ka nivele të ndryshme të përqendrimit, kështu që nëse disa mund të menaxhojnë mirë ndarjen ndërmjet muzikës dhe studimeve të tyre, të tjerë nuk mund ta bëjnë një gjë të tillë. Megjithatë, kjo nuk zvogëlon përfitimet që muzika i sjell njerëzve të caktuar. Për njerëzit që gëzojnë duke dëgjuar muzikë gjatë studimit, zhurma e sfondit pra muzika e dëgjuar lehtë, mund të përmirësojë disponimin, kujtesën dhe qëndrueshmërinë.

Muzika gjithashtu mund të reduktojë ankthin dhe stresin, gjë që përmirëson gjëndjen e përgjithshme të dëgjuesit dhe shëndetin mendor. Për shumë njerëz, zgjedhja për të dëgjuar muzikë gjatë studimit është më shumë personale se çdo gjë tjetër.

Cilat lloje të muzikës janë më të mirat?

Shumë pajtohen me ate që tekstet e këngës që dëgjojnë bëjnë të vështirë të përqendrohesh tek fjalët që po lexon, kështu që muzika instrumentale është  zgjedhja më e mirë gjatë seancave të studimit. Studimet tregojnë se njerëzit që studiojnë duke dëgjuar këngë lirike kanë tendencë të përthithin më pak informacionin që lexojnë, ndërsa dëgjuesit e muzikës instrumentale kanë rezultate më të mira. Këto teste gjithashtu kanë treguar se muzika e qetë, është më e dobishme se sa muzika e ashpër si ajo rock apo metal. Dëgjimi i muzikës me zë të lartë mund të çojë gjithashtu në humbjen e dëgjimit, prandaj rekomandohet që dëgjuesit të mbajnë një volum të ulët të muzikës. Shumë të rinj neglizhojnë shëndetin e tyre të dëgjimit, kështu që është e nevojshme të kryhen teste të rregullta të dëgjimit, sëpaku një herë në 6 muaj.