Signia prodhon Styletto: pajisje dëgjimi të teknologjisë më të lartë, për një dëgjim të përsosur

Signia prodhon Styletto: pajisje dëgjimi të teknologjisë më të  lartë, të disenjuara për një  dëgjim të përsosur

Styletto prodhuar nga Signia (Siemens-Sivantos) është aparati i parë i dëgjimit në botë që ka kombinuar teknologjinë premium(më të lartë), me një disenjo elegante.

  • Drejt një hapi në stil

I sofistikuar në formë, linjat e këndshme të Styletto-s, përshtatshmëria e rafinuar dhe materialet me cilësi të lartë, do të thotë që ju do të ndjeni ndryshimin sapo ta vendosni  atë. Ju mund të pëlqeni stilin tuaj, duke zgjedhur një nga tre kombinimet elegante të ngjyrave: Granit i errët  dhe argjend, blu ose ngjyrë ari, e bardhë si dëbora dhe ngjyrë ari në të kuqërremtë.

Subjekti që mban një aparat  Styletto gëzon për një produkt që jo vetëm duket shumë më i hijshëm se aparati i dëgjimit konvencional, por gjithashtu shërben edhe për një mënyrë  jetese aktive, siç janë pushimet e fundjavës jashtë qytetit apo udhëtimet e shpeshta e të gjata.

  • Përjetoni dëgjimin më të natyrshëm

Bazuar në platformën më të fundit të teknologjisë Signia, Styletto ofron eksperiencën më të përsosur të dëgjimit. Kjo përfshin të kuptuarit shumë më cilësor të të folurit në mjedise të zhurmshme nëpërmjet teknologjisë për një zë vetjak (Own Voice Processing) .

Styletto  lejon të shijoni një përvojë dëgjimi në çdo situatë. Nëse është një bisedë intime ose një diskutim me një grup miqsh, do të dëgjoni çdo zë me cilësi të shkëlqyeshme zanore, përfshirë dhe zërin tuaj. Styletto ju mundëson të kuptoni partnerin tuaj të bisedës me lehtësi edhe në vende të zhurshme, si fjala vjen një restorant popullor.

Styletto ofron terapi qetësuese edhe për zhurmat e veshëve (tinnitus), duke e maskuar këtë zhurmë.

 

Historiku i aparateve të dëgjimit

Perpjekjet e para 

Akoma sot nuk eshte e qarte se kush e ndertoi per here te pare aparatin e degjimit elektrik. Thuhet qe Aleksander Bell ndertoi   nje aparat telefonik per nenen e tij ne vitin 1878. Telefoni  permbante mikrofon karboni, kufje telefonike dhe bateri dhe jepte mundesine e zmadhimit te sinjalit. Te njejten gje, por te dokumentuar, beri me 1900 Dr. Alt ne Austri.

Aleksander Bell

Aparati i pare elektrik 

Aparati i pare elektrik krijohet ne vitin 1898 nga Miller Reese Hutchison dhe u quajt Akuphone. Aparati perdorte nje transmetues karboni dhe ishte portativ. Per here te pare perdoret rryma elektrike per te amplifikuar sinjalin akustik.

Miller Reese Hutchison

Aparati pare elektronik 

Firma Siemens ishte krijuesja e aparatit te pare elektronik te degjimit ne vitin 1913. Keto lloj aparatesh ishin me te avancuarit e kohes, por perseri ishin relativisht te medhenj (sa nje pakete cigareje ) dhe rrjedhimisht te veshtire per tu perdorur. Ata perdornin nje kufje nga jashte per te derguar zerin e amplifikuar ne vesh.

Shpikja tranzistorit

Me 1948 shpiket tranzistori dhe kjo shenoi fillimin e nje epoke te re per aparatet e degjimit. Ne 1951 ndertohet aparati i pare i kombinuar dioda-tranzistor dhe ne 1952 ndertohet aparati i pare komplet me tranzistore.

Vitet 60 

Vitet 60-te shenojne ndertimin e aparatit brenda veshit, por meqe u realizua nga shume autore (apo firma prodhimi aparatesh) nuk mund te thuhet se kush ishte i pari.  Nga vitet 60 deri ne vitet 90 mund te thuhet qe zhvillimi i aparaturave mori drejtimin e permiresimit te shume elementeve te amplifikimit te zerit, ne lidhje me rregullimin e volumit (manual/automatik), kontrollit automatik te perfitimit, kompresionit etj.

Vitet 90 

Vitet 90 shenojne perpjekje te zhvillimit te aparaturave me shume programe. Fillimisht ndertohen aparate me disa kanale amplifikimi dhe me nje program te vetem, por shpejt ato pasohen me aparate analoge me disa programe. Ne 1995 prodhohet aparati i pare digital dhe nga ky moment teknollogjia ofron permiresime te dukshme ne te gjitha drejtimet. Realizohen aparate me shume programe degjimi  dhe ne vecanti behen hapa ne lidhje me komandimin automatic te dy mikrofonave.

Ne ditet e sotme…..

Sot, ky process eshte akoma ne zhvillim dhe ngjet me shume procese te tjera zhvillimi bashkekohor. Realizimi i qarqeve ne dimensione shume te vogla dhe te afte per te kryer miliona veprime per sekonde ka bere te mundur ndertimin e aparaturave shume te sofistikuara qe ngjasin me kompiuterin dhe komunikojne me kete te fundit nepermjet software-ve te posacem. Sot aparati i degjimit nuk mund te konsiderohet nje amplifikator i zakonshem i degjimit, por nje kompiuter perpunues i sinjalit te zerit qe e amplifikon dhe e pershtat kete te fundit sipas kerkesave specifike te pacientit.