Blog – Çfarë duhet të dini rreth fluturimit në avion me aparate dëgjimi

Fluturimi është mjaft stresues, por mund të jetë veçanërisht shqetësues për ata që udhëtojnë dhe që kanë rënie të aftësisë së dëgjimit. Këtu janë disa këshilla se si mund të udhëtoni me avion duke mbajtur aparate dëgjimi.

Shumica e njerëzve hipin në aeroplan të paktën një herë në jetën e tyre. Humbja e dëgjimit mund ta ndërlikojë disi atë, veçanërisht nëse mbahen aparate dëgjimi. Ne kemi mbledhur disa nga këshillat më të mira për t’ju ndihmuar të kaloni proçesin e kontrollit dhe fluturimit sa më lehtë të jetë e mundur.

Para Udhëtimit

Paketimi është pjesa më thelbësore e udhëtimeve. Aparatet e dëgjimit dhe pajisjet e tyre janë më të rëndësishmet. Për këtë arsye, këto duhet të jenë ndër gjërat e para që paketoni.

Vlen të përmendet gjithashtu që aparatet e dëgjimit nuk duhet të paketohen kurrë në bagazhet tuaja . Si çdo ilaç i nevojshëm, ato janë jetike dhe vështirë të zëvendësohen. Nëse bagazhi juaj humbet ose vidhet, ai mund të ndikojë seriozisht në tërë udhëtimin tuaj. Për atë arsye, duhet të mbani aparatet e dëgjimit, bateri shtesë, karikues dhe pajisje shtesë praktike në bagazhet tuaja të dorës

Nëse shqetësoheni se mund të harroni diçka, këtu është një listë e artikujve të nevojshëm të dëgjimit për t’ju ndihmuar të kontrolloni dyfish paketimin tuaj.

 • Bateri shtesë. Ju mund të mos jeni në gjëndje t’i gjeni këto jashtë vendit, prandaj sigurohuni që të keni mjaftueshëm për të gjithë udhëtimin tuaj dhe më tej.
 • Nëse aparatet e dëgjimit funksionojnë duke përdorur bateri litium-jon, sigurohuni që të keni marrë dhe kabllot e karikimit.
 • Nëse jeni duke udhëtuar jashtë vendit, sigurohuni që të keni konvertuesit e duhur për aparatet tuaja të rimbushjes së dëgjimit.
 • Pastrues i lagështisë. Pavarësisht se ku shkoni, do të keni nevojë për pastruesin e aparatit. Nëse udhëtimi juaj është në një vend të ftohtë, është e rëndësishme që të thani aparatet e dëgjimit pas qëndrimit në një mjedis të ftohtë. Po kështu, destinacionet tropikale dhe të nxehta mund të shkaktojnë mbledhjen e lagështisë dhe djersës.
 • Çantë pastrimi. Mirëmbajtja nuk ndalet gjatë pushimeve. Sigurohuni që të paketoni çantën tuaj të pastrimit!
 • Aksesorë. Ju nuk po udhëtoni vetëm me aparate dëgjimi, por po udhëtoni edhe me aksesorët e tyre. Sigurohuni që aksesorët si mikrofona, aksesorët e lidhjes Bluetooth dhe kutitë e lëvizshme të gjenden lehtë.
 • Mbrojtja e dëgjimit. Përdorimi i kufjeve që anulojnë zhurmën është i domosdoshëm, veçanërisht në fluturime. Ju mund të dëshironi të bllokoni tingujt e fëmijëve ose bisedat fqinje. Sigurohuni që ato të jenë të paketuara para se të zbarkoni.

Në aeroport dhe në aeroplan

Shumë njerëz e konsiderojnë qëndrimin në aeroport pjesën më stresuese të udhëtimeve. Kur keni aparate dëgjimi, ky proçes mund të jetë mbizotërues. Zhurma e aeroportit mund ta bëjë të vështirë të dëgjoni anëtarët e familjes, shokët e udhëtimit, agjentët e TSA (Lidhja me Kartën e Njoftimit të TSA) dhe zyrtarët e aeroportit. Për të shmangur konfuzionin, sigurohuni që partnerët tuaj të bisedës ta dinë që ju nuk keni dëgjim. Nëse ata e dinë para kohe, ata duhet të jenë në gjëndje t’ju ndihmojnë.

Nëse zhurma në aeroport bëhet bezdisëse, merrni parasyshë të ulni volumin e aparateve të dëgjimit. Ulja e vëllimit mund të ndihmojë gjithashtu kur kaloni nëpër detektorë metali.

Pasi të jeni  ngjitur në aeroplan, duhet të përgatiteni për ngritje. Këtu janë 10 këshilla për t’ju ndihmuar të keni një fluturim të lehtë, nga ngritja në tokë.

 • Qëndroni zgjuar gjatë ngjitjes dhe zbritjes. Nëse bini në gjumë, mund të mos jeni në gjëndje të përballoni presionin e lartësisë.
 • Informoni stjuardesën tuaj për humbjen e dëgjimit. Ata do t’ju ndihmojnë ose t’ju përsërisin udhëzimet nëse keni nevojë për të.
 • Mbajini aparatet e dëgjimit afër gjatë fluturimit tuaj.
 • Mos i vendosni aparatet e dëgjimit në xhepat e sediljeve.
 • Mos bllokoni veshët gjatë ngritjes dhe uljes. Stjuardezat ose piloti mund të kenë gjëra për të thënë.
 • Ngrini volumin e aparatit tuaj të dëgjimit gjatë udhëzimeve.
 • Përdorni veçoritë e zvogëlimit të zhurmës. Nëse ka një fëmijë që qan, turbulencë ose motorë me zë të lartë, duhet të keni parasysh mbrojtjen nga zhurma e veshit. Disa aparate dëgjimi i kanë të këto karakteristika të integruara.
 • Çamçakëzi inkurajon lëvizjen e nofullës, për të përballuar ndryshimet e presionit në vesh, kështu që nuk duhet ta harroni.
 • Rezervoni një vend afër pjesës së përparme të avionit. Tingulli i motorëve është më i fortë afër pjesës së pasme të avionit. Ulja pranë pjesës së përparme mund të zvogëlojë zhurmën në vesh.

Pas Fluturimit

Shumë pyesin veten: a mund të shkaktojë humbje dëgjimi fluturimi? Disa raportojnë tringëllimë në veshë, pas fluturimit;  kjo është e përkohshme dhe duhet të zbutet pas një kohe. Nëse përjetoni humbje të pazakontë të dëgjimit pas fluturimit, flisni me një mjek ORL. Rreziqet që lidhen me fluturimin për veshët zakonisht shkaktohen nga ekspozimi ndaj zhurmës së  motorëve. Për këtë arsye, kufjet anuluese të zhurmës mund të ndihmojnë gjatë  fluturimit.

Një problem i zakonshëm i udhëtimit është veshi i notarit. Shkaqet e veshit të notarit mund të shkojnë nga infeksionet bakteriale deri tek lëngjet e bllokuara në vesh. Është pasojë e ndryshimeve të presionit gjatë ngjitjes dhe zbritjes së avionit. Ndodh zakonisht kur udhëtari ka hundët e zëna. Nëse është kështu, udhëtari duhet sprucojë në hundë sol.nafazolinë rreth një gjysëm ore para se të ngjitet në avion.

 

Signia Hearing Aids

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *