Blog – Pse nuk më pëlqen zëri im kur mbaj aparat dëgjimi?

Pse nuk më pëlqen zëri im kur mbaj aparat dëgjimi?

Shumë njerëz nuk duan të përdorin aparate dëgjimi sepse i bezdisë zëri i vet. (Own Voice Processing) nga Signia (Siemens-Sivantos) bëri një ndryshim të teknologjisë së aparateve të dëgjimit për të shmangur këtë problem.

Për njerëzit me aparate dëgjimi, zëri i tyre amplifikohet çdo herë që flasin. Kjo mund të jetë disorientuese, e pakëndshme dhe madje shqetësuese për disa njerëz. Ata mund të ndihen të pakënaqur me zërin e tyre dhe detyrohen të mos flasin. Për disa përdorues të aparateve të dëgjimit, ky efekt është aq intensiv sa që ata shmangin përdorimin e aparateve të dëgjimit tërësisht.

· Pse nuk i pëlqejmë zërat tanë?

Njerëzit me aparate dëgjimi e përjetojnë zërin e tyre ndryshe dhe me një nivel më intensiv, çka i duket sikur nuk është zëri i tyre. Pra, kur përdorin aparate dëgjimi, ato papritmas i ekspozohen një zëri krejt tjetër. Kjo çon në pakënaqësi me vetveten.

Bartësit e aparateve të dëgjimit janë shpesh me dy mendje: Nga njëra anë, ata janë të lumtur që dëgjojnë çfarë thonë njerëzit e tjerë dhe tingujt e mjedisit janë më të mirë se më parë. Nga ana tjetër, zhgënjehen, sepse zëri i tyre papritmas duket i çuditshëm, dhe në çdo rast i panatyrshëm.

Zëri është një komponent themelor i identitetit tonë. E folura na shoqëron që nga fëmijëria e hershme. Prandaj, shumë njerëz me vështirësi dëgjimi ankohen për një shkallë të humbjes së identitetit të tyre kur përdorin aparate dëgjimi konvencionale: zëri i tyre mund të tingëllojë i panjohur.

· Si ndihmon OVP (Own Voice Processing)

Për të zgjidhur këtë sfidë, Signia (Siemens-Sivantos) zhvilloi softuerin OVP (Own Voice Processing) në shumë prej aparateve të dëgjimit. Ato përmbajnë një algoritëm të veçantë që ndan zërin e përdoruesit të aparatit të dëgjimit dhe e përpunon atë ndryshe nga tingujt përreth tyre. Një mikroprocesor me performancë të lartë dhe mikrofona të përparuara u mundësojnë përdoruesve të dëgjojnë në një nivel jashtëzakonisht të lartë dhe të ruajnë zërin e njohur të tyre, në mënyrë që ata të gëzojnë të gjitha tingujt e jetës në qartësinë e tyre të plotë. Pra, zëri që ata dëgjojnë i afrohet shumë dëgjimit natyral.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *