Blog – Aparatet e dëgjimit me rimbushje baterie

APARATET E DËGJIMIT ME RIMBUSHJE BATERIE

Sot për shumë aparatura të teknologjisë së lartë janë gjetur mënyrat për rimbushjen e baterisë së aparatit siç janë laptopët.  Pse aparatet e dëgjimit duhet të jenë ndryshe? Njëlloj si këto laptopë edhe për aparatet e dëgjimit është bërë e mundur rimbushja (rikarikimi) i baterisë së vetë aparatit.

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme të baterive të zakonshme, që përdoren për aparatet e dëgjimit. Bateritë e aparateve të dëgjimit janë të vogla, në formë të disku dhe nuk mbajnë shumë ngarkesë. Ndryshe është me aparatet që rimbushen. Kur ato nuk përdoren vihen në kutinë e karikimit.

Sot shumica e njerëzve parapëlqejnë të përdorin këto tipe aparatesh me rimbushje edhe për përparësitë që ato kanë, si më poshtë:

  1. Më i lehtë e i thjeshtë në përdorim. Nëse përdorni shpesh aparatin tuaj të dëgjimit, është një proçes që kërkon që ju të hapni aparatet e dëgjimit, të hiqni bateritë e vjetra dhe të vendosni ato të reja. Për njerëzit me shikim të dobët ose me kontroll të kufizuar motorik, kjo mund të paraqesë një problem. Në raste të tilla bateria mund të vihet mbrapsht dhe të dëmtojë aparatin. Është shumë më e lehtë për të vendosur aparatin e dëgjimit në karikim gjatë natës dhe në mëngjez aparati të vihet në vesh, pa qenë e nëvojshme të ndrrohen bateritë, sa herë ato shkarkohen.
  2. Më i mirë për mjedisin. Me bateri litium-jon, nuk ka nevojë të heqësh bateritë çdo javë. Bateritë e zakonshme të aparateve të dëgjimit janë të vogla, në formë disku, që mund të joshin fëmijtë të luajnë me to, çka përbën rrezik deri në kërcënimin e jetës nëse ato gëlltiten. Nuk ndodh kjo dukuri me aparatet e rikarikueshme.
  3. Kostua nuk ka ndonjë diferencë të madhe me aparatet e zakonshme. Një aparat dëgjimi është një investim i rëndësishëm, veçanërisht nëse zgjidhni një model të mirë. Pra, nuk duhet të keni kosto shtesë çdo muaj për blerje baterishë. Përzgjedhja për aparate dëgjimi të rimbushur mund t’ju shpëtojë këto shpenzime të përsëritura.
  4. Shtohet një lehtësi. Ju mund të ngarkoni aparatin tuaj të dëgjimit brenda natës dhe pastaj ta përdorni gjatë gjithë ditës. Ngarkuesit e veçantë mund të dehumidifikojnë (të thithin lagështirën) aparatin tuaj të dëgjimit brënda natës, çka nuk ndodhë me aparatet e zakonshme.

Si të rimbushni aparatin tuaj të dëgjimit?

Nëse jeni të interesuar për aparate dëgjimi me rimbushje, Signia ofron një numër burimesh, duke përfshirë video dhe dëshmi. Aparatet e dëgjimit me rimbushje janë të lehtë për t’u përdorur dhe kërkojnë vetëm një shtypje të një butoni për t’u aktivizuar. Sapo të ngarkohen plotsisht dhe futur në vesh, mund të filloni të dëgjoni botën rreth jush.

Ngarkimi i telefonave dhe i laptopëve tanë është bërë natyra e dytë, por në këtë rast do të shtohen dhe aparatet e dëgjimit të karikueshëm.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *