Blog – Çfarë duhet të bëni me një aparat dëgjimi të thyer

Megjithëse aparatet e dëgjimit janë zakonisht të fortë dhe jetëgjatë, ndodh që ato të kenë nevojë për riparime herë pas here. Shumica e përdoruesve të aparateve të dëgjimit i mbajnë aparatet e tyre  pjesën më të madhe të ditës, kështu që nuk është për t’u habitur që ata mund t’i nënshtrohen konsumit.

Për fat të mirë, Shërbimi Ndërkombëtar i Riparimit të Signia e bën të lehtë afrimin në riparimet për aparatet e dëgjimit jo të personalizuara të tipit Signia. Nëse aparati juaj i dëgjimit është dëmtuar ose nuk funksionon siç duhet, janë  teknikët dhe ekspertët që ju ndihmojnë. I disponueshëm në 26 vende në të 6 kontinentet, sikurse edhe në vendin tonë, ju mund të përdorni shërbimet e specializuara të riparimit të aparateve të dëgjimit sa herë që ju nevojiten.

Sa kushton riparimi i aparateve të dëgjimit?

Shumë njerëz supozojnë se riparimi i aparatit të dëgjimit është i shtrenjtë, por nuk është gjithmonë kështu. Në fakt, Signia ofron një shërbim falas për riparimin e aparatit të dëgjimit nëse produkti juaj është ende nën garancinë e ofruar nga Signia. Nëse aparatet tuaja të dëgjimit nuk janë më nën garanci, nuk ka pse t’ju zerë paniku.

Pavarësisht se çfarë lloj defektesh kanë pësuar aparatet tuaja të dëgjimit, ne do të bëjmë gjithçka të mundur për t’ju siguruar që ato të funksionojnë përsëri në mënyrë perfekte. Për më tepër, ne do të kryejmë riparimet e aparatit tuaj të dëgjimit sa më shpejt që të jetë e mundur, në mënyrë që të mos mbeteni pa to për një kohë të gjatë.

Cilat janë riparimet më të zakonshme të aparatit të dëgjimit?

Nëse aparati juaj i dëgjimit nuk funksionon, mund të ketë nevojë për një pjesë zëvendësuese ose një riparim të thjeshtë. Në fakt, shumica dërrmuese e riparimeve të aparateve të dëgjimit janë për shkak të çështjeve të mëposhtme:

  • Lagështia

Nëse nuk mbani aparate dëgjimi të papërshkueshëm nga uji, pajisjet tuaja të dëgjimit nuk do të reagojnë mirë ndaj ujit. Nëse lagështia grumbullohet në pajisje, mund të ndikojë në cilësinë e zërit ose të bëjë që aparati juaj i dëgjimit të ndalojë së punuari plotësisht. Kur kjo ndodh, specialisti mund të ndihmojnë duke hequr lagështinë nga pajisja për t’ju mundësuar të dëgjoni tingujt më qartë. Nëse qarku brenda aparatit të dëgjimit është dëmtuar, ata mund të organizojnë dërgimin e tij te prodhuesi për riparime dhe ekzaminime shtesë.

  • Tub i thyer apo i ngurtësuar

Tubi mund të dëmtohet lehtësisht dhe nuk është e pazakontë që ai të degradohet me kalimin e kohës, më së shumti ngurtësohet. Nëse mbetjet e dyllit të veshit hyjnë në tub, ose nëse shtrihen edhe më lart tubit, dëmtohet cilësia e tingullit ose shuhet. Megjithatë, kjo është një nga çështjet më të lehta për t’u zgjidhur dhe profesionistët e dëgjimit mund të zëvendësojnë tubin e aparatit tuaj të dëgjimit në çdo kohë.

  • Mikrofoni i thyer

Nëse mikrofoni në aparatet tuaja të dëgjimit nuk funksionon, ai nuk do të jetë në gjendje të marrë tinguj dhe t’ju transmetojë ato. Kur kjo ndodh, specialisti ose mund ta riparojnë mikrofonin vetë, ose mund ta zëvendësojnë me një të ri.

Parandalimi i riparimeve të aparateve të dëgjimit

Mirëmbajtja e rregullt e aparatit të dëgjimit mund të ndihmojë në shmangien e nevojës për shërbime riparimi, gjë që është një lajm i mirë për përdoruesit e aparatit të dëgjimit. Për shembull, duke e lënë derën e baterisë të hapur gjatë natës, bën që lagështia e tepërt të avullojë, duke parandaluar kështu grumbullimin e ujit brenda vetë aparatit të dëgjimit.

Në mënyrë të ngjashme, pastrimi i rregullt i aparateve të dëgjimit ose përdorimi i një mbrojtësi dylli mund të ndihmojë në shmangien e problemeve në pajisjet tuaja të dëgjimit. Dylli i tepërt dhe grumbullimi i mbeturinave mund të bllokojnë lehtësisht tubin dhe komponentët e tjerë në aparatet e dëgjimit, gjë që mund të rezultojë në tinguj të mbytur ose aparat i shuar.

Duke pastruar në mënyrë rutinë pajisjet tuaja, mund të parandaloni që këto dukuri të mos ndodhin dhe të shmangni nevojën për riparime të specializuara. Përveç kësaj, shërbimi i vendit ku jetoni mund të jetë në gjendje të përdorë mjete pastrimi të specializuara për të kryer riparime të shpejta në vend.

Nëse keni të bëni me aparate dëgjimi me defekt dhe dëshironi të përdorni një shërbim riparimi, pse të mos na kontaktoni? Përndryshe, nëse thjesht dëshironi të mësoni më shumë rreth pranimit në riparime për aparatet e dëgjimit Signia, mund të na kontaktoni drejtpërdrejt në numrat tonë të telefonit ose www.klinikaradovani.al

 

Signia Hearing Aids

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *