Blog – Si të mbrojmë aparatin e dëgjimit nga kafshët shtëpiake

Nëse jeni bartës i një aparati dëgjimi dhe mbani kafshë shtëpiake, duhet të bëni shumë kujdes për ruajtjen e aparatit të dëgjimit nga qeni apo macja. Kur aparati i dëgjimit është në punë, macja largohet, ndërsa qeni bëhet agresiv dhe sulmon aparatin. Kjo do të krijojë një skenar të keq. Qeni përtyp me dhëmbë aparatin e dëgjimit duke e coptuar ate, pra e nxjerr jashtë përdorimit, por nëse e gëlltit, bateria rrezikon jetën e qenit. Si duhen shmangur situata të tilla?

Shumë njerëz

mendojnë të adoptojnë një mik të ri të mbuluar me qime në familjen e tyre. Sidoqoftë, nëse planifikoni të adoptoni një qen të rritur të plotë ose një qenush të “egër”, duhet të bëni kujdes që çdo pjesë e shtëpisë tuaj të jetë e siguruar nga kafshët shtëpiake. Kjo përfshin edhe vendin ku mbani aparatet tuaja të dëgjimit. Për këtë qëllim ne këshillojmë:

· Përdorni kutinë e aparatit të dëgjimit

Pothuajse të gjitha pajisjet e dëgjimit vijnë me një kuti mbrojtëse, kështu që, sa herë nuk e përdorni aparatin hapni kapakun e baterisë dhe futeni aparatin në kuti, derisa të keni nevojë për të më pas. Edhe pa patur një qen në shtëpi, aparati kur nuk përdoret, duhet mbajtur në kutinë e tij.

· Ruajtja e aparatit të dëgjimit

Kur nuk e përdorni aparatin e dëgjimit vendoseni në kutinë e aparatit, gjithnjë me dhomën e baterisë të hapur, në një vend ku nuk mund të arrihet nga qeni. Duhet të siguroheni që t’i gjeni lehtë dhe të mos i harroni ku i kenë vënë. Më poshtë janë disa rekomandime për t’ju ndihmuar të zgjidhni një vend të sigurtë për pajisjet tuaja të dëgjimit.

• Ata që flenë me kafshët shtëpiake, pasi të heqin aparatin, hapin kutinë e baterisë, vendosin aparatin në kutinë e vet dhe kutinë e vendosin në një sirtar. Po kështu, mund të përdoret edhe një kuti bizhuterie. Vlen për gratë që ndryshojnë çdo ditë vathët ose bizhuteritë e tyre, kjo do të ishte një mundësi e shkëlqyeshme.

• Në dollapë të gjatë apo rafte. Dollapët dhe raftet e gjata mund të jenë një vend i shkëlqyeshëm për ruajtje.

Siç u përmend më lart, bateritë e aparatit të dëgjimit mund të jenë të dëmshëm për qentë, veçanërisht bateritë litium-jon. Asnjëherë mos hidhni një bateri litium-jon në plehra.

Signia Hearing Aids

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *